((Traducció al català))

31/1/10

Dijous -i divendres- d'aniversari


No és casualitat que el 28 de gener Voces Cubanas faciun any de vida a Internet, és una data històrica i no exactament perquè un grup de bloggers indomables o cyberchancleteros -a mi em fascina l'adjectiu- s'hagin alliberat a la Xarxa. Encara recordo quan Yoani Sánchez, durant els itineraris bloggers, ens va parlar de Voces Cubanas i de la intenció de crear un portal plural on congregar veus independents de la diversa societat cubana.

De unes petites fotos que anunciaven cinc blogs el 2009 avui som 26 els que estem enllaçats des del portal. Des d'aquella primera reunió de bloggers tan interessant per la Seguretat de l'Estat, avui existeix a la cada de Generación Y una acadèmcia on un capellà, un músic punk, un advocat, un estudiant, una renegada de la policia política, una artesana i un professor descobreixen que si poden compartir amb harmonia l'espai de tres metres de l'aula, bé podrien també compartir tota la illa els cubans amb els seus contrastos.


El repte ha estat elevat: ensenyar a bloguejar sense Internet, a Twittejar sense mòbil, a implementar plugins i a administrar una interface que suposadament només existeix on-line, i es suposadament perquè cada dimarts i divendres nosaltres comprovem que res existeix, només en la voluntat humana.

Nota: Avui divendres 29 de gener és també l'aniversari de Claudio Fuentes Madan, que va passar el matí en "conversatori" -una nova manera que el DSE té d'anomenar als arrestos i interrogatoris- amb dos oficials del MININT i un "no identificat".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada