((Traducció al català))

7/7/10

Resposta de Guillermo Fariñas al diari Granma


Pres del bloc Huelga de hambre

Resposta de Guillem Fariñas Hernández a l'entrevista realitzada per Deisy Francis Mexidor, del diari Granma, el dissabte 3 juliol 2010 al cap dels Serveis de Teràpia Intensiva de l'Hospital Universitari Arnau Milián Castro

(La resposta la va dictar per telèfon Guillem Fariñas a licet Zamora Carrandi)

La periodista Deisy Francis Mexidor va obviar intencionadament destacar tot l'equip mèdic que atén a Guillem Fariñas Hernández, entre ells el Dr Armando Caballero López cap de Cures Intensives i Especialista en segon grau; Dr Elías Becker García, especialista en segon grau en Nutrició parenteral; Dr Luis Alberto Pérez Santos, especialista en segon grau en Teràpia Intensiva; Dr Mauro López Ortega, especialista en segon grau en Teràpia Intensiva; Dr Mario Rodríguez Domínguez, especialista en segon grau en Teràpia Intensiva; Dr Rodolfo Delgado Martínez ; Dr Israel Serra Machado; Dr Ernesto Fernández Aspiolea, especialista en primer grau en Teràpia Intensiva; Dr Marcos Castro Alonso, especialista en primer grau en Teràpia Intensiva; Dr Yoniel Rivero llòbrega, Resident a Tercer any en Teràpia Intensiva i Dr . Carlos Herrera Cartaya, el qual no integra l'equip mèdic per estar complint missió a Veneçuela i al trobar-se de visita a Cuba assisteix cada dia als matins a les discussions de l'equip mèdic, pel que fa a l'evolució de Guillem Fariñas, a causa de l'experiència d'anys enrere en les diferents vagues que ha realitzat el mateix.

El professor Armando Caballero va tenir un lleuger error perquè jo vaig entrar amb 53 quilograms l'11 de març i de vegades m'han portat fins 69,75 quilograms. Tot això ha estat gràcies al nutriòleg Dr Elías Becker, això ens dóna la certesa que Orlando Zapata Tamayo va ser assassinat perquè d'haver-li donat a ell l'atenció mèdica que el diari Granma relata que m'han donat a mi, en aquests moments no fos un difunt.

Es va obviar explicar el motiu del meu dejuni i es planteja en el diari que és un suïcidi i no se'ls explica als lectors d'aquest que Guillem Fariñas està en vaga de fam des del passat 24 de febrer a demanda de llicències extrapenals per a 25 de els 26 presos polítics que es troben a les presons de Cuba com a presos de consciència i en delicat estat de salut.

Considero que a causa de el meu estat de gravetat han utilitzat l'humanitarisme dels metges per anar preparant als mitjans de premsa internacionals per a la meva futura mort. Conscient estic de la meva propera mort i la considero un honor ja que tracta de salvar-los la vida als 25 presos polítics i de consciència que la pàtria necessita com a líders. Els únics responsables del meu futur decés són els germans Fidel i Raúl Castro. Confio en l'equip mèdic i paramèdic que m'atén. És per això que he rebutjat les diferents ofertes que m'han fet per anar a tractar-me a altres països. Vull morir a la meva pàtria davant els nassos dels dictadors que tenen les pistoles, fusells, canons i bombes. Només tinc la moral de ser del poble de baix, enganyat i sotmès durant 51 anys pels que posseeixen les armes, la violència i les lleis totalitàries i que desgovernen des de dalt.

Guillem Fariñas Hernández

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada